Wat is Chexxl ?

Chexxl is een online platform voor schakers. Je vindt hier allerhande artikels over de meest diverse schaakonderwerpen.
Sommige artikels zijn een bespreking van een bepaald thema, andere artikels kunnen een verzameling oefeningen zijn of een partijselectie.
Enkele voorbeelden kan je zien onder “Gratis demo”. Deze artikels geven je een eerste beeld van de mogelijkheden die je in de chexxl-artikels kan tegenkomen.

Artikels varieren in moeilijkheidsgraad van * tot ****.
* = beginnersniveau, waarbij veel oefeningen in 1 zet op te lossen zijn.
** = iets moeilijker, als speler moet je al 2 zetten vooruit denken
*** = de gemiddelde clubspeler
**** = de sterkere clubspeler

Iedereen kan zijn gading vinden. En denk je het volgende niveau aan te kunnen, ga dan een *-tje hoger.

Je weg door de artikels vinden is gemakkelijk. Je kan zowel op de moeilijkheidsgraad als op sleutelwoorden kiezen. Daardoor kan je sneller door de artikelverzameling navigeren. Heb je een half uurtje de tijd om een paar oefeningen op te lossen, dan kies je een Oefeningen-artikel. Ben je klaar voor een diepere studie, dan ga je naar een Overzichtsartikel over een thema. Ook hierop kan je selecteren.
Wil je hierover alle mogelijkheden kennen, duik dan even in de optie “Navigeren”

Je eigen schaakkalender
Maar Chexxl is meer dan een verzameling artikels. Het is een trainingsprogramma voor de schaker.  Het laat je toe om doelgericht een onderwerp, een thema of patroon uit te diepen.  De Overzicht-artikels geven je een grondige kijk op strategische of tactische patronen.  De partijenselectie die hierbij gebruikt wordt is van alle tijden.  Zeer recente voorbeelden worden gecombineerd met echte klassiekers. 
Je hebt een thema onder de knie en je wil jezelf daarop een paar weken later testen? Gebruik dan de kalender en programmeer voor jezelf wanneer je een “sixpack” of een “dozijn” artikel wil lezen. Hierin zitten …6 of 12 oefeningen. En die kalender moet je niet onthouden, Chexxl herinnert je in je mailbox aan je huiswerk.

Je kan dus voor jezelf een heel trainingsprogramma opzetten, waarbij je zelf de onderwerpen en de kalender bepaalt.

Groepstraining
En daarmee zijn we aan het tweede luik van Chexxl gekomen : de trainingen in groep. Als trainer kan je een programma opmaken voor je pupillen en het online voor hen toegankelijk maken.  Je geeft eerst je les en via de kalender kunnen de spelers het materiaal nog een keertje bekijken. Of je geeft hen nog extra oefeningen. Daardoor zijn er veel mogelijkheden om de training af te stemmen op de tijdsbesteding en de speelsterkte van je doelgroep. Trainingsprogramma’s worden door Chexxl samen met de trainer uitgewerkt en elk trainingsprogramma heeft een afgeschermde omgeving. Wil je dus eigen materiaal gebruiken voor trainingen, dan is dit perfect mogelijk. Voor meer info over deze optie contacteer je best Chexxl via info@chexxl.be

Creditsysteem
Sommige artikels zijn vrij te bekijken, maar voor anderen werkt Chexxl via de aankoop van credits. Zet je account op door je te registreren en na betaling van de bestelde credits kan je je winkelwagentje vullen met de gewenste artikels.

En nu snel een beter schaker worden, Chex-xl staat niet voor niets voor “Chess Excellence”.